Peter-Jan, het dynamische gezicht van Albert.

Geschreven op 25/04/2024

Vastgoedgroep Albert: een verhaal van twee gelijkgestemde vastgoedmakelaars, Jan Vlieghe en Peter-Jan Matthijs, met een duidelijke visie.

We blikken terug op 2016, de oprichting van Albert, en laten Peter-Jan, medeoprichter en kantoordirecteur van Albert Smetlede & Wetteren, aan het woord.

Peter-Jan en het verhaal van Albert.

De passie voor het vastgoed was nooit veraf, daarom besliste Peter-Jan om in 2016 de krachten te bundelen met Jan Vlieghe en ontstond vastgoedgroep Albert. Peter-Jan: “Na een ‘vastgoedpauze’ van 10 jaar merkte ik dat er in de markt enorm veel veranderd was: een verstrenging van de wetgeving en juridische plichten, evolutie van marketing en social media, de zoektocht naar kwalitatieve makelaars… Vanuit de filosofie ‘goed in wat je graag doet’ was het belangrijk om een divers team samen te stellen. Vanuit de groep hebben we een dedicated team dat onze kantoren ondersteunt en ontzorgt op administratief, juridisch en marketingvlak. Zo kunnen onze makelaars zich focussen op hun klanten, op de baan zijn, bouwen aan hun netwerk.”

Peter-Jan of toch Albert?

Peter-Jan staat gelijk aan Albert, niet alleen als gezicht van de groep maar ook de filosofie van het ontstaan van Albert. “We kozen voor de naam Albert als eerbetoon aan onze grootvaders, die van Jan en mij, maar ook de aanwezigheid van een 'Albert'. Albert is in elke stad wel aanwezig: een plein, een laan, een handelszaak…” En dat is Peter-Jan ook, altijd en overal lokaal vertegenwoordigd.

“In de regio van mijn kantoren kennen de mensen mij als Albert, niet per se als Peter-Jan, noem mij gerust hét uithangbord van onze groep. Het leukste aan de job is voor mij dan ook onder de mensen zijn en altijd focussen tot de kern, hetgeen er écht toe doet. Als persoon en ondernemer handel ik altijd vanuit gezond boerenverstand. Keep it simple and to the point, een nauwe en transparante samenwerking zonder omwegen.”

Peter-Jan en de Belgische vastgoedmarkt.

Peter-Jan: “Mijn grootvader zei altijd dat onze bevolking alleen maar zal toenemen, een trend die meer dan ooit actueel is. België is één van de weinige markten die nog steeds een kopersmarkt is en de perceptie geeft dat je minder succesvol bent wanneer je niet (meteen) iets koopt. De levensstijl wordt flexibeler: mensen veranderen sneller van omgeving, van job, reizen meer, hebben meer hobby’s, zijn minder honkvast… Alles is veel toegankelijker. We zien dit al in de buitenlandse vastgoedmarkten: verhuur is voor alle profielen meer regel dan uitzondering. Ik geloof dan ook dat een shift naar een huurdersmarkt en de positieve connotatie ervan voor onze vastgoedmarkt een mooie doelstelling is.”

Peter-Jan en zijn boodschap voor toekomstige vastgoedmakelaars.

“Bij Albert zetten we de juiste mensen op de juiste plaats. Elk (toekomstig) teamlid krijgt de kans om te doen wat hij of zij graag doet en waar ze goed in zijn. De andere taken daar zorgen wij als groep voor de ontzorging op vlak van marketing, administratie, automation, opleiding… Onze kantoren zijn in hun regio de go-to makelaar voor alle vastgoedvragen, het gaat verder dan puur inkopen en verkopen. Onze sector wordt vaak onderschat en hard werken zorgt voor een mooi resultaat, maar het sociale aspect waarbij je altijd onder mensen bent maakt het net zo’n mooi verhaal.”

image